”Stå upp – var ett ljus”
tema för tältmöten i Hackvad

Elimförsamlingen i Hackvad bjuder in till tältmöten.

Kultur. Elimförsamlingen i Hackvad bjuder återigen in till tältmöten och cafékvällar mitt ute på Närkesslätten med olika sångare och talare. Mötena hålls den 8–18 augusti med temat ”Stå upp – var ett ljus”.

Publicerad Uppdaterad

Elimförsamlingens tältmöten under sensommaren norr om Hackvads kyrka har varit en tradition sedan 2008 – med uppehåll för pandemin – och lockar folk från hela länet. 

De första baptisterna i Hackvad fanns här redan på 1850-talet och församlingen har mer än 140 år bakom sig. Hjärtat brinner extra för bygdens unga. 

Och trots att Hackvad är en liten by med endast drygt 200 invånare ställer folk upp.

Kända talare

Bland dem som talar i år finns exempelvis Rigmor Holst, Mats Nyholm (Klara kyrka), Daniel Viklund och Anders-Petter Sjödin. Bland musikerna kan nämnas till exempel Emilia Lindberg, Sarah och David Åström och Bengt Johansson.

– Det som inspirerar oss är att det är roligt, välsignat och att det kommer mycket folk, berättar Conny Pettersson, ordförande i församlingen.

Det går lättare för folk att komma till våra samlingar i tältet än i en kyrkolokal, och vi vill nå ut till bygdens folk med evangeliet, det glada budskapet.

Conny Pettersson

– Vi får bara positiva reaktioner, folk har frågat om det blir några tältmöten i år, fortsätter han och talar om att de når ut via annonser och genom att dela ut programblad i bygden.

– Temat ”Stå upp – var ett ljus” passar bra i den tid vi lever i just nu, mycket oro i vår värld med krig, hot, skjutningar och allt elände som finns.

Vad skulle ni säga: Vad är grejen med just tältmöten?

– Det går lättare för folk att komma till våra samlingar i tältet än i en kyrkolokal, och vi vill nå ut till bygdens folk med evangeliet, det glada budskapet, avslutar Conny Pettersson.

Powered by Labrador CMS