Mod och kärlek på 40:e Europakonferensen

Livets Ord håller sin 40:e sommarkonferens i Uppsala på temat oräddhet.

Nyheter. Mod och Guds kärlek står i centrum för årets Europakonferens i Uppsala. Thommy Grape, verksamhetschef hos Livets Ord, rapporterar från den 40:e sommarkonferensen i Uppsala-församlingen.

Hur viktig är Europakonferensen för församlingen Livets Ord?

Thommy Grape, verksamhetschef Livets Ord

– I år är det faktiskt vår 40:e sommarkonferens i Uppsala. Det är vår största och viktigaste händelse under året, en uppskattad samlingspunkt för kristna från olika sammanhang men även olika delar av Sverige och världen, berättar Thommy Grape, verksamhetschef på Livets Ord.

– Vi har en förhoppning om att det kommer 4 000–5 000 unika besökare spritt över veckan.

Temat är ”Fearless” (Orädd) – varför? Hur går tankarna?

– Vi har ett hjärta med i årets profil för att symbolisera Guds kärlek som gör all skillnad. Guds kärlek visar oss vem Gud är och vad det kan betyda för alla som möter den oavsett vilken tid vi lever i. 

– I denna tid behöver vi som kristna ta till oss Bibelns uppmaningar, som ”var inte rädd” eller ”frukta inte”, så att vi frimodigt och oförfärat kan sprida Guds kärlek och stå rakryggade i vår tro. Det är tid för väckelse! 

Europakonferensen 2024

  • Livets ord i Uppsala arrangerar konferensen den 23 juli–28 juli.
  • Årets tema: Fearless (Orädd).
  • Bland talarna finns Sebastian Stakset, Simon Holst, Carl-Gustaf Severin, Joakim och Maria Lundqvist samt Janne Blom. Huvudtalare är Ankit Sajwan från Sons of Glory Miistries i Indien, Cash Luna från Casa de Dios i Guatemala.
  • Revival night/nattmöte för ungdomar och lovsångsmöte med ELIM!
  • Annat: Hangout-tält med talkshows, tävlingar, sportturneringar, konserter med mera för ungdomar, som i år har egna möten på onsdag och torsdag.
  • Åldersindelade aktiviteter och möten finns också för barn mellan fyra och tretton år.

Ni satsar extra på barn och unga i år – vad händer?

– Vi har alltid haft ett tydligt fokus på nästa generation på konferensen, men i år har vi utökat med ett betydligt större ungdomstält där de nu även kan ha eftermiddagsmöten. Vi har också ett nytt tält dedikerat till barn i mellanstadieåldern där de kan ha umgänge och aktiviteter. 

– Dessutom har vi ett mattält, Barnens Bistro, i anslutning till vårt barnfestivalområde, med en meny som uppskattas av de yngre besökarna.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Det är alltid fantastiska gudstjänster där människor får möta Gud, men för min egen del ser jag mest fram emot att få betjäna huset och våra gäster så att deras upplevelse blir så bra som möjligt.

Powered by Labrador CMS