Dörrarna står öppna: 
Sprid Guds Ord i sommar

Helmner direkt. Genom att sprida budskapet om Guds kärlek och frid via digitala plattformar, kan vi nå långt utanför kyrkans väggar och möta människor där de är, uppmanar Ingemar Helmner.

Vi har fortfarande öppna dörrar i vårt samhälle! Via digitala medier finns otroliga möjligheter att nå ut med evangeliet – om vi vill, påpekar Ingemar Helmner.
Publicerad

I går kväll gjorde vi ett knippe sommarandakter. Jag spelade riktigt kända psalmer och berättade mellan dem personligt om vad tron på Gud betyder för mig. En tro som bär genom allt. Som ger frid mitt i stormfyllda tider. Om förmånen att få knäppa sina händer. Känna sig omsluten av Guds kärlek, skyddad i hans hand. 

Det kändes inspirerande att tala in i kameran som riktades emot mig eftersom jag vet att jag genom den har möjligheten att nå långt, långt utanför kyrkans väggar. Församlingen lägger ut dessa andakter på Facebook, YouTube och på sin egen hemsida och jag vet att de kan nå hur långt som helst. Om varje medlem delar vidare till sina vänner finns det nästan ingen gräns ... Vi har otroliga möjligheter i dag att nå ut – om vi vill! 

Det som förvånar mig är att allt för få verkar se utmaningarna och möjligheterna som vår tid erbjuder. Har evangelisationsivern falnat? Är vi nöjda med att bedriva lite stillsam verksamhet riktad till de redan vunna? Är kyrkan en sluten gemenskap med anpassad verksamhet för människor som redan kommit till tro? Med de här raderna vill jag uppmuntra alla församlingar, och deras pastorer, att använda sommarmånaderna till att sprida goda nyheter! Dörrarna står öppna!

”Människosonen har kommit för att söka upp och rädda det som var förlorat”, sa Jesus. Därför rörde han sig hela tiden ute i människohavet. Han har inte förändras. Hans längtan är att söka upp alla som behöver frälsning också idag! Och nu är det församlingen som är hans kropp här på jorden. Det är vi som är hans utsträckta händer. 

Det finns ett dokument som måste vara vägledande för alla som bekänner sin tro på Jesus Kristus: missionsbefallningen! Den börjar med ordet . Kärleken handlar! Den är aktiv. Söker upp de vilsegångna. Det är det nya livets DNA – vittnesbördet om att Guds ande bor i oss. Vi kan inte bara leva oss själva till behag. Kristi kärlek driver oss. Hjärtats längtan är att ge vidare det vi själva erfarit.

Det behöver inte betyda att vi ska försöka tvinga vår tro på våra medmänniskor. Evangelisation handlar inte om manipulation och övertalning. Vårt uppdrag är att ”tala om vad vi har sett och hört”. Alltså personligt, ödmjukt och ärligt dela vårt liv, låta andra ana vad tron betyder för oss. Problemet är ofta ett dåligt andligt självförtroende. ”... tala om vad vi har sett och hört ...?” Vad har jag att berätta? frågar sig många. 

Ett ord av Jesus är värt att stanna upp inför: ”Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.” Och då blir det naturligt och självklart! Det känns inte påklistrat utan äkta. Det väcker nyfikenhet och berör. Bibeln säger att Guds kärlek ingjutits i våra hjärtan genom den helige Ande. Då det sker blir inte evangelisation ett tyngande krav – ”... vi kan inte låta bli att tala om ...”

Vill du ha något att ge som gåva till människor du möter i sommar? Marcus förlag har tryckt upp ett litet häfte jag skrivit. Det tar 15 minuter att läsa och innehåller några berättelser om hur Jesus möter sökande människor i Sverige nu. Ring och beställ 10, 100 eller 200 för ett mycket blygsamt pris. Min nya bok ”Tro som bär – frid i stormfylld tid” finns också till försäljning. Min djupa längtan är att förmedla hopp och tro. Då mörka skyar och skrämmande hotbilder tornar upp sig önskar jag att peka på Jesus – världens hopp! Vi har fortfarande öppna dörrar i vårt samhälle! Vi har möjlighet att sprida evangeliet! Och fler än vi tror är öppna för att ta emot ett kärleksfullt och hoppfullt budskap!

Powered by Labrador CMS