Roger Larsson
har blivit befordrad

Roger Larsson, frälsningssoldat och grundare av Evangelistfonden har avlidit. Han blev 89 år gammal.

Dödsfall. Frälsningssoldaten Roger Larsson har blivit befordrad till evigheten. Under många år var Roger riksevangelist inom Frälsningsarmén och höll mötesserier i alla samfund, inte bara i Sverige utan även i övriga Norden och i Baltikum. Roger Larsson grundade Evangelistfonden. Han blev 89 år gammal.

Publicerad

Roger Larsson föddes i Bygdeå i Västerbotten 1935. Som artonåring tog han målarexamen i Jönköping. Men några år senare blev det bibelskola i Smyrnaförsamlingen i Göteborg. Första platsen som evangelist var Smyrnaförsamlingen i Ljungskile. 1956 gick han över till Frälsningsarmén efter att ha givit soldatlöften. Han var först verksam inom Frälsningsarmén och Svenska kyrkan i Västerbotten.

1983 fick han vara med om en speciell händelse och fördjupad kallelse på Kittelfjället. En natt kände han sig manad att gå upp på fjället.

– Jag föll och snavade på rötter i mörkret, men kom till slut över trädgränsen. Där låg jag på marken hela natten och hade en Gudsupplevelse precis som Jakob i Gamla testamentet, berättade han i en intervju 2020 i samband med sin 85-års dag.

Evangelistfonden

2007 grundade Roger Larsson Evangelistfonden för att inspirera och stötta unga evangelister. Han kände att dessa inte fick tillräcklig uppbackning.

2007 grundade Roger Larsson Evangelistfonden för att inspirera och stötta unga evangelister. Han kände att dessa inte fick tillräcklig uppbackning. Mycket tack vare intäkterna från hans bok ”Tid att lyssna” kunde de första stipendierna delas ut året efter. Mer än 40 personer och organisationer har sedan dess tagit emot stipendier för sitt evangeliserande arbete.

Ödmjukhet

 Roger betonade hur viktigt det är att vara ödmjuk och trogen sin kallelse.

– Vid ett tillfälle blev jag högmodig. Det höll på att knäcka mig och jag bestämde mig då för att inte predika mer. Men så blev jag bjuden på semester till Fuengirola i Spanien. När jag gick i vattnet där stötte jag emot en sten med foten. Jag plockade upp stenen och såg att den var korsmärkt. Då tänkte jag på bibelversen om att stenarna ska ropa om lärjungarna tystnar.

Stafettpinnen gick vidare

2021 lades Evangelistfonden ner. Vid den sista Evangelistgalan i Uppsala samma år delade man ut två ljus, eller stafettpinnar till EV-fonden och Heart of Evangelism, där Simon Ådahl och Sebastian Stakset är frontfigurer. Roger Larsson förklarade att nu får de yngre ta över och fortsätta arbetet för att fler ska få möta Jesus. Den siste som fick Evangelistfondens hedersstipendium var Birger Skoglund.

 

Powered by Labrador CMS