Nostalgi och körsång utlovas när Pingst Jönköping firar 100 år

– Vi gör detta för att skapa en mötesplats där samtal kan föras och där vi får sjunga sånger som betytt något särskilt för oss under en viktig period i livet, säger pastor Chatrine Carlson.

Kultur. Nostalgi och sköna toner utlovas när Pingst Jönköping fortsätter sitt 100-årsjubileum med en heldag för att minnas ungdomskörerna på 1980- och 1990-talet. Den 21 september anordnar de ”Minns du ungdomskören”.

Publicerad Uppdaterad

– ”Minns du ungdomskören” är en del av Pingst Jönköping 100-årsjubileum, berättar pastor Chatrine Carlson.

– Vi firar hela året på olika sätt. Den 3–5 maj hade vi den stora jubileumshelgen med musikal och jubileumsgudstjänst. Och den 29 september har vi en särskild kväll kring Estonia-katastrofen för 30 år sedan. 

– Ungdomskören var stor på 1980–1990-talet, och nu bjuder vi in dem som var med då till en dag där vi möts, sjunger och delar livet. 140 personer är anmälda. Flera av dem är inte aktiva i någon kyrka idag, och vi hoppas att det ska kännas som en välkommen hem-dag!

– På lördagskvällen klockan 19.00 har vi en öppen sång- och musikkväll dit alla är välkomna. Då får vi lyssna till kören och sjunga tillsammans, fortsätter hon.

Varför en ungdomskördag?

– Vi gör detta för att skapa en mötesplats där samtal kan föras och där vi får sjunga sånger som betytt något särskilt för oss under en viktig period i livet.

Fyra körledare som ledde ungdomskören under olika perioder är med och leder sång och musik under dagen. Det är Marina Andersson, Peter Enoxon, Johanna Bjurenstedt och Kristina Hestner.

Andra som medverkar är Magnus Carlson, Chatrine Carlson och Anna-Kaisa Wahlin. Magnus har varit pastor under många år i församlingen tillsammans med Chatrine Carlson som fortfarande är pastor i församlingen. Anna-Kaisa Wahlin är som pastor kreativ ledare i församlingen idag. Hon har inte har historien, men jobbar mycket med dagens sång, musik och kreativitet.

Powered by Labrador CMS