”Be för våra politiker”

Upprop. Delta i bönevandringen till Rosenbad och riksdagshuset  – eller be för vårt land, vår riksdag och regering hemifrån, uppmanar Sverigebönen inför riksmötets öppnande den 10 september.

Ta med våra riksdagsledamöter i särskild förbön under hela nästa vecka, skriver Sverigebönen i ett upprop till Sveriges kristna.
Publicerad Uppdaterad

Detta är en opinionstext i Hemmets Vän. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Riksmötets öppnande, ibland även kallat riksdagens högtidliga öppnande, tisdagen den 10 september i Storkyrkan, är en riksangelägenhet där kungaparet är givna deltagare. Det fungerar även som en kick-off för vår nations högsta beslutande församling. Bönen under gudstjänsten i Storkyrkan är kort och välformulerad för ett slutet sällskap.

Sedan tio år tillbaka har vi vid sidan av denna samling tillsammans med S:ta Clara kyrka möjliggjort att ge bönen för vårt land, vår riksdag och regering mer utrymme och rörelse tillsammans med tillbedjan, i en bönevandring och en offentlig samling i S:ta Clara kyrka, dit alla bjuds in måndagen den 9 september, dagen före riksmötets öppnande. 

Detta är en angelägenhet för oss alla. Alla har inte möjlighet att ansluta till bönevandringen till Rosenbad och riksdagshuset eller till samlingen under eftermiddagen i S:ta Clara kyrka, men alla kan ta med våra riksdagsledamöter i särskild förbön denna dag och under hela denna vecka, hemmavid.

Våra kyrkor och församlingar hjälper oss varje söndag in i Jesu bön till vår himmelske far: Låt ditt rike komma, din vilja ske, på jorden, som i himlen. Låt oss särskilt under denna vecka tillämpa detta på vårt land och våra förtroendevalda!

Biskopar och samfundsledare, böneledare och fotfolk brukar guida oss i vandringen och bönesamlingen i kyrkan. Men viktigast är att vi alla tillsammans bär upp vårt folk och vår nations högsta ledning i bön. Vi visar ofta namn och bild på alla riksdagsledamöter och ministrar i samlingen. Detta kan ge ringar på vattnet så att tillresta tar med sig detta exempel och börjar be för kommunalråd och kommunstyrelser hemmavid, för att sedan i förlängningen ta med sig andra, kyrka och församlingar, i detta böneengagemang för sin kommun.

Under Almedalsveckan i slutet av juni, där Sverigebönen ledde morgonbön för alla i ledande ställning på missionsbåten Elida i Visbys hamn, mötte vi flera riksdagsledamöter som uttryckt tacksamhet över vårt engagemang. Några vädjar själva om våra förböner i deras viktiga och svåra uppdrag. Det är givet att hörsamma detta. På sverigebonen.se kan man läsa: Att samhällets värderingar styrs och formas av ett antal bärande områden av inflytande är inte någon ny företeelse. Sverigebönen har valt att kalla dessa för samhällspelare. ”Politiker och myndigheter” är en av dessa.

Profeten Jeremia förmedlade från Gud: Jag, Herren, verkar i kärlek, rätt och rättfärdighet på jorden, ty däri har jag min glädje. 

Låt oss proklamera och be om detta, för vårt land!

Powered by Labrador CMS